De Klik en de Chemie

Mannelijk, gevoelig, ondernemend, gezellig, sociaal, zelfstandig, verzorgd. Geen macho, geen witte sokken. Wel lange strandwandelingen, filmpje op de bank en natuurlijk veel reizen. Het gaat er op de datingsites maar ouderwets aan toe. De mannen maken jacht, de vrouwen maken een keuze. En daarbij zijn ze lekker kritisch, zoals het hoort. Samen met een vriendin op de bank, laptop op schoot, glaasje wijn erbij, gezellig een profiel aanmaken. “Het moet wel een beetje een vent zijn hoor, en zelfstandig, niet zo’n moederskindje.” “Oh, en hij mag geen sportsokken dragen!” Hilariteit alom. Zie jij ondertussen een mannelijke man op relatieplanet zichzelf afvragen of hij wel gevoelig genoeg is? Of verzorgd? Ik douche iedere dag, is dat afdoende of moet ik met dagcrème aan de slag?

Gaat het nog een stapje verder met de zoek- of matchprofielen. Lengte, gewicht, kleur ogen, kleur haar, opleidingsniveau en religie. In uw postcodegebied hebben wij 1 single gevonden die aan uw criteria voldoet. Maarja, Jimmy blijkt uit z’n bek te stinken. Sta je dan.

In veel profielen wordt de vinger al op de zere plek gelegd, vaak na het eisenlijstje: “Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de klik.” Precies, en die klik valt niet in woorden te vatten. Lichaamstaal, stemgeluid, geur, of een bepaalde combinatie van uiterlijke en innerlijke trekken. Dat maakt de chemie, dat maakt dat je zegt: ja, jij mag aan me zitten. En als interesses en levensstijl dan ook een beetje bij elkaar passen is dat alleen maar mooi meegenomen. Maarja, voor al die hocus pocus is op datingsites geen ruimte. Daar moet je het met woorden en profielen doen. Veel succes. Ik kan alleen maar zeggen: ga veel daten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: