Sex 101

In den beginne waren er geen mannetjes en vrouwtjes. Als je je als amoebe wilde vermenigvuldigen dan moest je jezelf delen. Later werd de seksuele voortplanting uitgevonden en werd alles leuker maar ook ingewikkelder. Sommige beesten gingen eicellen produceren, liefst een beetje van formaat om het nageslacht een goede start te geven. Andere beesten gingen zaadcellen produceren; veel, klein en snel, om lekkere grote eicellen te vinden en te bevruchten. Vanaf dag één investeren de wijfjes meer in hun nageslacht dan de mannetjes. Bij zoogdieren gaat deze investering nog veel verder dan het produceren van een vol ei. Maanden zwangerschap en daarna natuurlijk borstvoeding en vaak ook nog eens de zorg en de opvoeding.

Ondertussen zijn we als mens ver gekomen. Ons leven lijkt niets op dat van beesten, behalve als het om seks & relaties gaat. Dan merk je opeens dat onze oude instincten nog steeds doorwerken. Mannen willen hun zaad verspreiden, vrouwen zijn selectief. Vrouwen kunnen het zich simpelweg niet veroorloven om met iedere malloot tussen de lakens te kruipen. Ze moeten eerst uitvinden of hun potentiële bedpartner een beetje een vent is. Kijken of ie een beetje z’n best wil doen. Of ie niet na de tweede date al afhaakt, want dat hoef je als vader natuurlijk helemaal niets van hem te verwachten. En anno 2012 wordt het nog steeds sneller geaccepteerd als een man zich een slag in de rondte neukt dan wanneer een vrouw dat doet. Gek eigenlijk, want sinds de uitvinding van het condoom maakt het niets meer uit.

Advertenties

een reactie

  1. […] vreemd, zeker met Sex 101 in het achterhoofd. Mannen willen en kunnen altijd wel, het zijn juist de vrouwen die kieskeurig […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: